Qui som?

Som un equip coordinat per Neus Sanmartí i format majoritàriament per dones. Treballem en el món educatiu. Volem difondre i reivindicar la tasca dels docents que estimen l’educació com una eina per una societat més igualitària i crítica.

Equip de coordinadores

Neus Sanmartí. Doctora en ciències químiques. Catedràtica emèrita de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències de la facultat de les ciències de l’educació a l´UAB. Ha investigat i  publicat nombrosos llibres i articles sobre avaluació formadora, didàctica de les ciències i formació del professorat. Membre dels grups LIEC iAvaluar per Aprendre. S´autodefinèix com “Àvia i mestra, sempre buscant com fer les coses una mica millor“.

Teresa Pigrau. Mestra i formadora. Membre de l´equip d´investigació de ciències a infantil i primària de l’ICE de l’UAB. 

Guida Al·lès Llicenciada en Ciències de l’Educació i formadora durant els darrers 9 anys. Ha fet classes a Educació Infantil, Cicles Formatius i Batxillerat. I ha treballat en l’educació no-formal amb col·lectius juvenils. Va impulsar junt amb altres professionals, els moviments MenorcaEdu21 i Illes per un Pacte, i  ha estat presidenta del Consell Escolar de Menorca.  També forma part de l’equip tècnic. Va iniciar  la primera web. Ara s’encarrega de la maquetació i il·lustracions del Tresor en aquesta 2a edició. 

Una de les trobades a la Cerdanya per compartir idees i materials. D'esquerra a dreta: Neus Sanmartí, Mercè Mas, Teresa Pigrau, Guida Al·lès i Àngels Prat.
Equip tècnic

Agda Coll. Llicenciada en Llengües i Literatures Modernes. Treballa en l’àmbit de l’educació no-formal al Centre de Geologia de Menorca impartint tallers. Col·labora amb la maquetació  de la web. 

Laura Valdés-Sánchez. Doctora en didàctica de les ciències experimentals per la UAB.  Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona (2008).  Actualment treballa com a profesora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat a la cooperativa d’educadors científics NUSOS,  en el Museu de Ciències Naturals i el Jardí Botànic de Barcelona. Ha estat durant 6 anys Tècnica de suport a la Recerca en el Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. Ha estat professora associada de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i a la Universitat de Lleida. Col·labora amb el grup Gresc@ des de l’any 2012.   I amb l’equip educatiu del Centre de Recuperació d’Animals Marins (Fundació CRAM). També amb Fundespai en el Programa Escoles Verdes. Dins el Tresor de Recursos s’ha ocupat de l’edició dels vídeos així com d’actualitzar i editar la web anterior, que estava allotjada a wix.

Laura Vila Tura. Revisió lingüística.

Equip de col·laboradores

Montserrat Cabello, investigadora en didàctica de les ciències, especialment biologia.  Membre del grup LIEC de l´UAB. Aquí podeu consultar les seves publicacions. 

Digna Couso, llicenciada en física i doctora en didàctica de les Ciències. Professora agregada a la Facultat de Ciències de l´Educació (UAB) en Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències des de 2015. Investigadora en didáctica STEM. . Apassionada per l’aprenentatge.  Directora del CRECIM (Centre d’Investigació en Ciències i Educació Matemàtica). Ha participat en més de 20 projectes d’investigació.  Mare de 3 fills.

Mariona Domènech Girbau, Professora a la Facultat de Ciències de l´Educació (UAB) en Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències. Membre del Grup LIEC. Investigadora en didàctica de les ciències.  Aquí podeu consultar les seves publicacions. 

Julià Hinojosa.  Doctor en Física de l’aire. Professor associat a l´UB de Didàctica de la Matèria, l’Energia i les Interaccions (DMEI) a Magisteri.  També professor de ciències a secundària (Escola Pia de Sarrià). Investigador i formador en Didàctica de la ciència. Membre del Grup de LIEC (Llenguatge i Ensenyament de les Ciències) a l´UAB.  “Sempre amb ganes d’aprendre”.

Conxita Màrquez.  Doctora en Didàctica de les Ciències Experimentals (UAB). Llicenciada en Ciències Geològiques  i Diplomada de Formació del Professorat d’EGB. Ha estat mestra de Primària i de Secundària en diferents centres d’ensenyament públic. Actualment, és cap del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del GRUP LIEC. Els seus interessos de recerca i formació estan relacionats amb el llenguatge en relació a l’aprenentatge científic especialment en la lectura crítica, i amb l’anàlisi de classes de ciències des d’una perspectiva de comunicació multimodal. També ha desenvolupat projectes d’innovació curricular i col·labora habitualment amb l’ICE de la UAB i amb el Departament d’Educació.

Anna Marbà Vicedegana d’estudis de la Facultat de Ciències de l’Educació de l´UAB. Professora agregada del Departament  de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del Grup de LIEC (Llenguatge i Ensenyament de les Ciències) a l´UAB.

Mercè Mas. Llicenciada en Pedagogia i Diplomada en Magisteri. Durant molts d´anys, mestra de l’escola La Roureda de Sant Esteve Sesrovires. Actualment treballa a la Diputació de Barcelona, dins Xarxes pel Canvi. Membre del grup “Avaluar per Aprendre” de Rosa Sensat. Formadora en  didàctica de les ciències, avaluació formativa i la competència comunicativa, a l’ICE de la UAB. 

La nostra mestra i amiga

Àngels Prat i Pla, professora del Departament de Didàctica de la Llengua i Literatura i de les Ciències Socials a la Facultat d’Educació de l´UAB. Va ser la nostra mestra i amiga. Per això, des d’aquí volem  que no es perdi el seu llegat.