Qui som?

Som un equip coordinat per Neus Sanmartí i format majoritàriament per dones. Treballem en el món educatiu. Volem difondre i reivindicar la tasca dels docents que estimen l’educació com una eina per una societat més igualitària i crítica.

Equip de coordinadores

Neus Sanmartí. Professora honorària de Didàctica de les Ciències de la UAB i química. Ha treballat en els nivells de primària i de secundària, i en la formació de professorat de les dues etapes. Actualment col·labora en diferents centres en programes de formació permanent. Membre del grup de recerca LIEC de la UAB i ‘Avaluar per Aprendre‘ de Rosa Sensat. Ha estat directora de la revista Enseñanza de las Ciencias i de l’ICE de la UAB.

Teresa Pigrau. Va treballar com a mestra a les escoles “Font d’en Fargues” i molts anys a “Coves d’en Cimany” de Barcelona. Durant un any al secretariat del “Consell Escolar de Catalunya”. Posteriorment va formar part , durant quatre anys,   de l’equip coordinador dels formadors  d’infantil i primària, del CESIRE-CDEC (Centre d’Innovació i experimentació en ciències) .  És membre de l’equip d’investigació de ciències a Infantil i Primària de l’ICE de l’UAB. 

Guida Al·lès Llicenciada en Pedagogia i formadora. Ha treballat a Educació Infantil, Cicles Formatius, Batxillerat i l’educació no-formal. Va impulsar junt amb altres professionals, els moviments MenorcaEdu21 i Illes per un Pacte, i  ha estat presidenta del Consell Escolar de Menorca.  Forma part de l’equip tècnic: maquetació i il·lustracions  en aquesta 2a edició.

Una de les trobades a la Cerdanya per compartir idees i materials. D'esquerra a dreta: Neus Sanmartí, Mercè Mas, Teresa Pigrau, Guida Al·lès i Àngels Prat.
Equip tècnic

Agda Coll. Llicenciada en Llengües i Literatures Modernes. Treballa en l’àmbit de l’educació no-formal al Centre de Geologia de Menorca impartint tallers. Col·labora amb la maquetació  de la web. 

Laura Valdés-Sánchez. Doctora en didàctica de les ciències per la UAB.  Professora associada de la UAB, la Universitat de Vic i a la de Lleida. Col·labora amb el grups de recerca Gresc@ i ACELEC, i amb el Projecte ESPIGA. Treballa dins del Programa Escoles Verdes. Formadora en didàctica de les ciències. Dins el Tresor de Recursos s’ha ocupat de l’edició dels vídeos així com d’actualitzar i editar la web anterior allotjada a wix.  

Laura Vila Tura. S’ocupa de la revisió lingüística del Tresor de Recursos.  Bioquímica i professora de ciències de secundària. Des de l’any 2019 és també estudiant de Doctorat en didàctica de les ciències a la Universitat Autònoma de Barcelona. Investiga sobre els pensaments crític, creatiu i curós a l’aula de ciències.

La nostra mestra i amiga

Àngels Prat.  Professora de Didàctica de la Llengua a la UAB. Va defensar un aprenentatge de la llengua vinculat al parlar, llegir i escriure en contextos reals, i la recordarem sempre per ser la nostra mestra i amiga. Per això, des d’aquí volem  que no es perdi el seu llegat

Equip de col·laboradores

Montserrat Cabello. Llicenciada en biologia i professora de secundària.  Membre del grup LIEC de l´UAB. Va ser durant molts anys coordinadora del CESIRE-CDEC. Aquí podeu consultar les seves publicacions. 

Digna Couso. Llicenciada en física i doctora en didàctica de les Ciències. Professora agregada a la Facultat de Ciències de l´Educació (UAB) en Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències des de 2015. Investigadora en didáctica STEM. . Apassionada per l’aprenentatge.  Directora del CRECIM (Centre d’Investigació en Ciències i Educació Matemàtica). Ha participat en més de 20 projectes d’investigació.  

Mariona DomènechMembre del Grup LIEC. Llicenciada en biologia i professora de secundària.  Aquí podeu consultar les seves publicacions

Julià Hinojosa Doctor en Física de l’aire. Professor associat a l´UB de Didàctica de la Matèria, l’Energia i les Interaccions (DMEI) a Magisteri.  També professor de ciències a secundària (Escola Pia de Sarrià). Investigador i formador en Didàctica de la ciència. Membre del Grup de LIEC (Llenguatge i Ensenyament de les Ciències) a l´UAB.  “Sempre amb ganes d’aprendre”.

Conxita Márquez. Geòloga, mestra i doctora en Didàctica de les Ciències (UAB). Ha estat mestra de Primària i de Secundària en diferents centres públics.  Actualment, és professora agregada de la UAB. Membre de l’equip impulsor del GRUP LIEC.  Interessada en la recerca sobre el llenguatge en relació a l’aprenentatge científic,  i sobre la formació del professorat. Ha desenvolupat projectes d’innovació curricular i col·labora habitualment amb l’ICE de la UAB i amb el Departament d’Educació. 

Anna Marbà Biòloga, doctora en didàctica de les ciències  i mestra de secundària. Actualment, professora agregada del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències Experimentals i vicedegana de la Facultat de Ciències de l’Educació. Membre del grup LIEC i de l’Eduglobal STEM.

Mercè Mas. Mestra i Llicenciada en Pedagogia. Membre del Grup Avaluar per Aprendre .  Forma part  de l’equip L’aprenentatge de les Ciències a Infantil i Primària  , del Grup LIEC de la UAB i de la XarxaCb. Ha treballat al Consorci de Barcelona (Xarxes per al Canvi). Actualment forma part de  l’Equip d’Innovació, Xarxes i Serveis Educatius del Departament d’Educació. És membre del Consell de Formació de Rosa Sensat. 

Núria Vilà. Professora, ara jubilada, del Departament de Didàctica de la llengua i de la literatura de la UAB, i filòloga. Ha treballat en diversos nivells de primària i secundària i en programes de formació de mestres de primària i educación infantil. Forma part de GRETEL, grup de recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la UAB.